O universitate din SUA introduce in formularul de inscriere o intrebare cu privire la orientarea sexuala


Oficialii Elmhurst College au anuntat ca vor introduce in formularul de admitere o intrebare cu privire la orientarea sexuala a studentilor. Motivul? Pentru a-i anunta din timp pe acei studenti cu privire la bursele speciale oferite studentilor LGBT. Dilema mare este daca anumiti studenti heterosexuali vor declara ca sunt gay doar pentru a primi respectivele burse, in conditiile in care nimeni nu se va ocupa sa verifice veridicitatea informatiilor cu privire la orientarea sexuala (un lucru care ar fi destul de ciudat). Initiativa e laudabila, insa problemele de ordin administrativ raman. Detalii aici.

5 thoughts on “O universitate din SUA introduce in formularul de inscriere o intrebare cu privire la orientarea sexuala

  1. ideea e ca cei de la universitate considera ca studentii gay au avut de depasit numeroase obstacole in drumul lor academic, tocmai pentru ca sunt gay, si trebuie ajutati, intr-un fel sau altul.

   1. Eu le propun să dea burse şi studenţilor introvertiţi şi celor cu cicatrici pe faţă şi celor care nu au avut o viaţă socială activă în highschool pentru că părinţii nu-i lăsau să iasă……..
    Astea sunt excese ale bunăstării, nu ţi se pare?

 1. Singura problema pe care o vad cu ceea ce face Elmhurst College, este ca mai mult ca sigur vor fi studenti heterosexuali care sa incerce si poate sa reuseasca sa profite pretinzand ca sunt gay. In ceea ce priveste incercarea penibila de a ridiculiza actiunea („burse si studentilor introvertiti…”), trebuie mentionat cati adolescenti sunt aruncati din casa de parinti cand declara ca sunt gay sau sunt demascati in diverse situatii, trebuie mentionat stresul si teroarea pe care multi adolescenti gay le suporta in scoala, in familie si in mediul social si nu in ultimul rand trebuie mentionat pericolele reale cu care se confrunta in lipsa unei educatii adecvate (btsuri, violenta extrema, etc). „Bursa”, pe langa asigurarea a pana la 30% din taxe, ii indreapta pe tinerii gay catre grupuri de suport si consiliere specific adaptate nevoilor membrilor comunitatii GLBT. In fine toate aspectele astea sunt evidente pentru cine face efortul sa gandeasca si eventual sa citeasca putin mai multe despre stirea asta, eventual pe siteul universitatii respective. :)

 2. Eu am doar o altă viziune despre suferinţă şi probleme, nu cred că e nevoie să mă faci prost! Alţii suferă mult mai mult decât noi şi un moft ca ăsta trebuie ignorat şi căutate cazuri cu adevărat grave.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s